© Jørgen Kasin

Telemarkskanalen

Velkommen til verdens vakreste kanal, Telemarkskanalen!

Åtte spektakulære sluseanlegg med i alt 18 slusekamre løfter båten og passasjerer 72 meter fra en starter i Skien til enden av kanalen, Dalen. 

Da Telemarkskanalen stod ferdig i 1892 ble det en sammenhengene vannvei fra kysten til det indre av Telemark. Den strekker seg 105 km fra Grenlands vakre kyst, til foten av Hardangervidda. Kanalen knyttet by og bygd sammen og åpnet Telemark for verden. I dag kan du oppleve denne eventyrlige vannveien med smale elver, store innsjøer, gammel kulturhisorie, folkeliv og slusing. Enten fra dekket på en av de tre kanalbåtene eller i egen fritidsbåt. 

Er du av en aktive typen kan du oppleve kanallandskapet med padleårer, sykkel eller vandring. Langs kanalen er det et rikt utvalg av museer, kulturminner, koselige spisestder og fantastiske kulturarrangementer. 

Kanalens østre løp går via idylliske Sauarelva til Notodden, som er kjent for industrihistorie med UNESCO-status og bluesfestivalen. 

Telemarkskanalen tar deg fra kyst tog dypt inn i landet enten til Dalen eller til Notodden med egen båt. Padling og sykling langs kanalen er også populært. Les mer om  Telemarkskanalen for fritidsbåter her
​​Forhåndsbestilling anbefales.

Online booking: www.telemarkskanalen.no.
Epost: booking@telemarkskanalen.no 

© Jørgen Kasin
© V Giskehaug
© Telemarkskanalen
© Skien Dalen Skipsselskap
© Tom Riis
© Tom Riis
© V Giskehaug
© V Giskehaug
Adresse

Fylkeshuset
3706 Skien

www.telemarkskanalen.no

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: booking@telemarkskanalen.no
Telefon: +47 409 20 000

Åpningstider

Man - Søn ( 18.05 - 14.09 )

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.