Kunstnerbyen Skien

Skien kommune har etablert prosjektet Kunstnerbyen Skien som et ledd i å imøtekomme utfordringene byen har i forhold til å virke tiltrekkende på miljøer og enkeltpersoner som kan bidra til å revitalisere Skien som en levende kunst- og kulturby.

Stipender
I 2006 ble første runde med kunstnerstipend utdelt. Kunstnerstipendet består av 150.000,- kr og 12 måneders opphold i Skien med fri leilighet og verksted. I tillegg deles det ut to arbeidsstipend for profesjonelle kunstnere á kr 25.000,-. Alle stipendene utlyses årlig med søknadsfrist 31. august. Mer info om stipendene her.

Atelierer
I 2007 ble det etablert et atelierfellesskap for profesjonelle kunstnere i den gamle Spritfabrikken, Spriten, på Klosterøya. Målsetningen med atelierfellesskapet er å bidra til at regionens profesjonelle kunstnere skal få bedre arbeidsvilkår og gjøre det lettere for kunstnere og andre profesjonelle kunstaktører å etablere seg i Skien.

Kunsthall
I 2012 åpnet Spriten som produserende kunsthall etter omfattende oppussing. Kunsthallen gir muligheter for både fremvisning og produksjon av kunst innenfor et bredt spekter av sjangere og uttrykk. I tillegg inneholder hallen formidlingsareal for skoleklasser og mindre grupper og et digitalt verksted/forelesningsrom.

Les denne fine artikkelen i Scan Magazine om Spriten og Telemark Kunstersenter.

­
­
© Christer L. Sørensen

Skiens Kunstforening er en medlems-basert kunstforening som driver med utstillingsvirksomhet og andr...

© Marit Kleppe

Spriten Kunsthall, Skiens kuleste kunsthall ligger på Klosterøya, noen få minutters gange fra Skien ...

Telemark Kunstsenter, © VisitGrenland

Telemark Kunstsenter er et informasjonssenter og en formidlingsinstitusjon av profesjonell billedkun...

Powered by tellUs
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.