Brevik

Brevik er en gammel seilskuteby og på 1800-tallet var det hundrevis av seilskuter her. Brevik ligger idyllisk til ytterst ved Eidangerhalvøya i Porsgrunn kommune og her er det historie i hvert hus. Byen brant til grunnen i 1761, og dagens bysentrum er bygget opp etter dette.

Brevik hadde Diplomis fabrikk, som nå er nedlagt. Fortsatt har byen rykte som iskremby og rundt Fisketorget finnes flere populære isbarer, og mange tar turen hit om sommeren. 

Severdigheter og aktiviteter i Brevik

Fra juni til august arrangerer «Sommer i Brevik» et tettpakket program med utstillinger, festivaler, markedsdager, historiske rusleturer og mye mer. Den største festivalen er den årlige Bacalaofestivalen i juli som trekker til seg tusenvis av besøkende. 

Se eget program: www.brevik.no

Fra Langbrygga i Brevik er det ferjeforbindelse til øyene utenfor Brevik. I sommermånedene kan man dra på øyhopping til 9 forskjellige øyer fra Brevik, med forbindelse til Stathelle, Langesund og Helgeroa i Vestfold. På øyene finnes det fine tur- og sykkelmuligheter, man kan overnatte i telt eller bare ta dagsturer. Mer info om øyhopping og kart: http://bit.ly/2zm0jvl

For rutetider, kontakt Fjordbåtkontoret på telefon 35 56 32 00

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.