Gunnar Torvund utstilling

Uventa ting skjer

Uventa ting skjer er en duo-utstilling som viser skulpturarbeid av to sentrale kunstnere som bor og arbeider i hjertet av Telemark, henholdsvis i Kviteseid og Svartdal. Tittelen indikerer at arbeidene som publikum møter i denne utstillingen har noe overraskende og uventet over seg.

​​​​​Det uventede er en karakteristikk som ser ut til å være treffende for begge som gjennom flere tiår har virket som sentrale billedhuggere i norsk kunstliv. Gunnar Torvund (f. 1948) er opprinnelig fra Nærbø i Rogaland og Philipp Dommen (f. 1951), fra Luzern i Sveits. Torvund debuterte allerede i 1971 på Høstutstillingen; Dommen noe senere med sin første utstilling i Norge på Henie Onstad Kunstsenter i 1988.

Begge kunstnere kan tilskrives å tilhøre en generasjon billedhuggere som i 1970 - åra søkte mot en tydelig materialorientering i sine respektive kunstneriske uttrykk, noe de har til felles med andre sentrale norske billedhuggere som Kristian Blystad og Bård Breivik.

Torvund har siden 1970-årene vært en av de mest nyskapende billedhuggere i Norge. Han varierer i sitt kunstnerskap mye mellom ulike materialer som tre, plast, stein, tekstil og støpejern, der formene preges av forenklet figurasjon. Referanser fra så vel kulturhistoriske som religiøse elementer preger arbeidene hans, men presenteres også ofte en forløsende humor.

Dommen benytter ofte i sine monumentale utsmykkinger kalkstein og acrylglass, i utstillingen ” uventa ting skjer” , tar også Dommen i bruk et bredt spekter av ulike typer materialer som sammen med mekanisk bevegelighet skaper et spenn mellom det underfundige og et mulig alvor.

Gunnar Torvund utstilling
Phillip Dommen
Adresse

Storgt. 164
3915 Porsgrunn

www.kunsthallgrenland.no

Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Ons, Fre ( 20.01 - 18.03 )
11:00 - 15:30 Kunsthall Grenland

Tor ( 20.01 - 18.03 )
11:00 - 19:00 Kunsthall Grenland

Lør, Søn ( 20.01 - 18.03 )
12:00 - 16:00 Kunsthall Grenland

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.