Odd Nerdrum - minner

Skiens Kunstforening har den store glede av å invitere til utstilling med Odd Nerdrum i Ibsenhuset. Utstillingen har stått i sommer, men er nå forlenget ut til 2. september. 

Utstillingen heter "MINNER" og viser 6 malerier og et utvalg grafikk. Maleriene er malt fra 1980-tallet og frem til i dag, og det er unikt at det tilbys salg av disse. Det har ikke har vært mulig å kjøpe malerier av Nerdrum i Norge på mange år, og ingen vet når det blir mulig å hverken se eller kjøpe igjen. 

Nerdrum debuterte i 1967 og ble særlig kjent for maleriet ”Mordet på Andreas Baader” fra 1977-78, der han fremstiller terroristen som et offer. ”Selvportrett i gylden skrud” fra 1998 er et annet sentralt verk som  fikk stor oppmerksomhet. 

Odd Nerdrum betegner seg selv som figurativ kitsch-maler, men kan også karakteriseres som moderne klassisist med forbilder fra den eldre kunsthistorien. I en tid hvor majoriteten av norske kunstnere har valgt modernismen, har Nerdrum valgt det klassisk figurative. 
Han har, sammen med sin kone Turid Spildo, etablert Nerdrumskolen og de har i en årrekke tatt i mot studenter fra hele verden som Nerdrum har  undervist innen det klassiske maleri. 

 

Adresse

Lundegata 6
3717 Skien

www.skienskunstforening.no

Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Tir - Fre ( 08.08 - 02.09 )
09:00 - 15:00 Ibsenhuset

Lør ( 08.08 - 02.09 )
11:00 - 15:00 Ibsenhuset

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.