bilde med farger rødt, gult og blått, © Telemark Kunstsenter

bilde med farger rødt, gult og blått, © Telemark Kunstsenter

Utstilling - Matters at Heart

Matters at Heart inviterer kunstnere og kunstnergrupper som har det til felles at de har sin opprinnelse fra Sápmi, til en tverrfaglig og arrangementsrettet utstilling på Telemark kunstsenter. Uttrykt av ulike perspektiver, temaer og kunstnerisk praksis formidler bidragene til Matters At Heart et engasjement i spørsmål om bærekraft og sosio-kulturell økonomi.

Sissel M Bergh, Tomas Colbengtson, Marja Helander, Hanne Grieg Hermansen, Niilas Holmberg/Jenni Laiti/Outi Pieski, Elina Waage Mikalsen, Marita Isobel Solberg & Popu Popu, og Kristin Tårnesvik medvirker generøst med både nye og eksisterende arbeider som problematiserer både historien og framtiden, geografiske og kulturelle utfordringer, samt sosiale, politiske, filosofiske, estetiske identiteter og forhold.

Matters At Heart innebærer samtidskunstnerisk praksis som avdekker eller reviderer forhistorie og historie, former fremtiden, forestiller seg nye måter å se på og presentere den visuelle virkeligheten samt forstår eller endrer normer og regler som styrer i dagens samfunn. Denne rikholdige tematikken presenteres av kunstverk som er lidenskapelig og gjennomtenkt, subtile og livlige, engasjerte og engasjerende; arbeid som genererer kunnskap og sanselige erfaringer.

Her finner du Sissel M. Berghs kunstneriske prosjekt som gjenskaper og kartlegger sørsamiske landskap og kulturformer i suggestive videoer, objekter og tegninger. Og her er Tomas Colbengtsons treffrevisjoner av den sørsamiske historien, men også kolonialhistorien generelt, inkludert dens konsekvenser helt fram til i dag. Marita Isobel Solberg & Popu Popu dedikerer seg til vår absolutte opprinnelse i et genuint arkeologiske eventyr med bidrag som inkluderer både installasjon og performance. Mens Elina Waage Mikalsen gjenoppretter og levendegjør vevkunsten - i samisk kultur - i en unik lydskulptur.

I Rájácummá skaper kunstner og aktivisttrioen Niilas Holmberg/Jenni Laiti/Outi Pieski et dikt og en landart skulptur som omfatter en hel elvedal, mens deres Moratorium Office formidler hands-on informasjon og metodikk om hvordan å gjenvinne rett til land og livsstil.
Marja Helanders video Birds in the Earth benytter både klassisk ballett og maleriets historie i en levende filmatisk reise gjennom nordlige samiske landskap. Hanne Grieg Hermansens henførende tegninger fletter sammen sjangre, media og sted. Og Kristin Tårnesvik setter kurs rett mot kjernen av den menneskelig opplevelse av virkelighet og persepsjon, isolerer og gjenforener de mest grunnleggende elementer i like stringente som lekfulle tegninger og malerier.

Utstillingen er støttet av Nordisk Ministerråd og Kulturrådet.
 

Adresse

Liegt. 8
3717 Skien

www.telemarkkunstsenter.no

Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Tir - Søn ( 26.01 - 16.03 )
12.00 - 16.00 Telemark Kunstsenter

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.