Eventyrlige kontraster

En keramiker og to bildekunstnere, alle med sine helt særegne formspråk, men likevel forente i en utstilling som helt av seg selv fikk navnet “Eventyrlige kontraster”. Det er ikke tilfeldig hvordan både teknikk, materialer og og elementer spiller sammen. Kontrastene har også vokst fram av dette samarbeidet som presenterer resultatet i Galleri Osebro fra 14.10 - 8.11.

Sarah Reed
Sarah ble født av engelske foreldre i Reigate utenfor London, men vokste opp på Stord etter at hennes far fikk jobb i norsk oljeindustri. Hun bodde flere år i London, og fullførte keramikerutdanningen for 18 år siden. Hun velger å se bort fra trender, og er opptatt av å la ideene boble opp innenfra. Hun leser gjerne om teknikker og hun finner stor glede i å se hvordan andre kunstnere og håndverkere arbeider. - Jeg har tilbrakt mye tid i det landlige England, så jeg har er jo blitt blomstergal. Jeg henter mye av inspirasjon i fra naturen, men også fra gamle gjenstander, og tidligere epoker, forklarer Sarah.

Trude Hisdal
Trude maler med akryl på lerret, figurative bilder i både store og små format. Tematisk er hun opptatt av  mennesket og naturen og finner inspirasjon i menneskets tilhørighet, slektskap og avhengighet av alt som lever, og kommunikasjonen mellom mennesker, dyr, planter og landskap.. Bildene kretser også omkring ulike former for overganger; fra natt til dag, fra barn til voksen,  fra liv til død, fra en tilstand til en annen. Fargebruken er viktig og dypere budskap ligger i bruk av symboler, som blomster, dyr og landskap. Trude er opptatt av den langsomme , håndgjorte prosessen som ligger bak hvert maleri.

Karen Helga Maurstig
Frå 80-talet har grafiske teknikkar vore grunnlaget for mitt kunstnariske virke. Dei siste ti åra, etter eit atelieropphald i Japan, har den japanske tresnitt-teknikken med vassbaserte fargar vore sentral i min kunstproduksjon. Eg er del av eit internasjonalt nettverk av kunstnarar og teoretikarar som utforskar den japanske tresnitt-teknikken. Det handverksmessige, vekslinga mellom teknisk fagkunnskap og å ta vare på det spontane som skjer under sjølve prosessen, pregar dei ferdige trykka. Det er i naturen eg finn biletmaterialet mitt. Detaljar vert til abstraherte former og strekar. 

Den sakte prosessen og den handverksmessige gjennomføringa som dei grafiske teknikkane krev, er viktige element i det ferdige arbeidet.

Adresse

Storgt. 174
3915 Porsgrunn

www.galleriosebro.no

Powered by tellUs

Kontakt

Telefon: 35 55 30 66

Tider

Man - Ons, Fre ( 14.10 - 05.11 )
10:00 - 17:00 Galleri Osebro

Tor ( 14.10 - 05.11 )
10:00 - 19:00 Galleri Osebro

Lør ( 14.10 - 05.11 )
10:00 - 15:00 Galleri Osebro

Søn ( 14.10 - 05.11 )
12:00 - 15:00 Galleri Osebro

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.