Kunstverk

ANU ALLIKAS - LESS STRESS

Årets første utstilling i Galleri Osebro har fått navnet “Less Stress” og er en skulpturutstilling av keramiker Anu Allikas opprinnelig fra Estland, nå bosatt i Stavanger.

Anu forteller: Det høres kanskje ut som et dårlig nyttårsløfte, men stress som tema er noe jeg har tenkt på mer og mer de siste årene. Med skulpturene mine prøver jeg å vise ulike former for stress og frykt, både rasjonelt og irrasjonelt. Noen av bekymringene våre er nok selvforskyldte, mens andre bare er der. Musenes omfavnelse av katten er en bønn om befrielse, eller kanskje en pause, fra instinktiv frykt.

Gutten med klokken ønsker også en pause, kanskje han vil glemme tiden?

Flere og flere fokuserer på egen helse, noe er bra, men det kan fort utvikle seg til engstelse, slik som hos apekatten som finner ro ved å lytte til sitt eget hjerte. I sin ytterste konsekvens kan redsel og uro bli din bane, her er både sprøyter og kurer nytteløse.

Som alltid bruker jeg både humor og ironi i skulpturenes uttrykk. Jeg håper man finner en rød tråd i utstillingen og kanskje greier å stresse litt ned for et øyeblikk.

Utstillingen varer til 24. februar.

 

Adresse

Storgt. 170
3915 Porsgrunn

www.galleriosebro.no

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: info@galleriosebro.no

Tider

Tir - Fre ( 19.01 - 24.02 )
10.00 - 17.00 Galleri Osebro

Lør ( 19.01 - 24.02 )
11.00 - 15.00 Galleri Osebro

Søn ( 19.01 - 24.02 )
12.00 - 15.00 Galleri Osebro

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.