© Yamile Calderon

greenlightdistrict kunstfestival - Living in the beginning of times

Velkommen til kunstfestival i Grenland

I en region, kjent for grå fabrikkbygninger, røyk og industri, blinker det nå et grønt lys. Greenlightdistrict er et svakt håpefullt distrikt, hvor post-industrielle prosjekter oppstår parallelt med ny industri og teknologi. Visjonære ideer knyttet til temaene klima, økologi, utvikling og teknologi oppstår som en reaksjon på industrien som har dominert Grenland så lenge.​

Lørdag 13. mai kl. 14.00 har Skiens Kunstforening offisiell åpning av Martinka Bobrikova og Oscar de Carmen sin utstilling LIVING IN THE BEGINNING OF TIMES  i Ibsenhusets foaje. 

Kunstfestivalen Greenlightdistrict, arrangeres 11. – 14.mai. Over 80 kunstnere tar pulsen på landets største industriregion, og diskuterer temaene ny industri, bærekraft og teknologi. Festivalen byr på utstillinger, artist-talks, performance, konserter og mye mer. Festivalen er et samarbeid mellom Kunsthall Grenland, Skiens kunstforening, Spriten kunsthall, Telemark kunstsenter og Norske kunstforeninger. 

Kunstnerduoen Martinka Bobrikova og Oscar de Carmen arbeider med stedspesifikke prosjekter. I Skiens Kunstforening har de brukt det åpne rommet i Ibsenhuset som inspirasjon, og eksisterende betongsøyler er et element i installasjonen. Kunstnerne har bodd og arbeidet frem prosjektet i regionen. Arbeidsplassen har vært Norcem i Brevik og betong er et materiale som brukes sammen med andre elementer fra vårt område. Kunstnerne har reist rundt og funnet særegenheter for Grenland, som helleristninger, spesifikke plantearter med mer.

Med installasjonen vil de se nærmere på effektene av kapitalismen og dens innvirkning både på enkeltpersoner og sosiale systemer, spesielt innenfor området industriell produksjon. Man kan bruke begrepet ruin-estetikk etter en svunnen sivilisasjon og installasjonen refererer både til starten på den industrielle revolusjonen, og vår tids overgang til en vitenskapelig-teknologisk revolusjon.

Installasjonen lages av organiske materialer, som planter, mikroorganismer og jord fra lokalområdet, og produkter fra moderne industri for å gjenspeile og uttrykke de ulike epokene. Midtpunktet blir en søyle av betong og plastikk, som ved hjelp av projektorer viser tredimensjonale grafiske fremstillinger av statistikk på bærekraft innenfor teknologi, industri og økologi på lokalt og nasjonalt nivå.
Denne søylen vil også inneholde referanser til områdets historie, som helleristningene på Fossum. En syntese av mange ingredienser som vi ser frem til at vil vokse frem, bokstavelig talt, i Skiens Kunstforening.

 

Adresse

Lundegt. 6
3724 Skien

www.skienskunstforening.no

Se også
Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Man - Fre ( 11.05 - 18.06 )
09:00 - 19:00 Ibsenhusets foaje

Lør ( 11.05 - 18.06 )
12:00 - 15:00 Ibsenhusets foaje

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.