Fra Karoline Hjorth og Riitta Ikonens prosjekt 'Eyes as Big as Plates': Bengt II

greenlightdistrict kunstfestival - Cecilia Westerberg og Stine Gonsholt

Velkommen til kunstfestival i Grenland.

I en region, kjent for grå fabrikkbygninger, røyk og industri, blinker det nå et grønt lys.greenlightdistrict er et håpefullt distrikt, hvor postindustrielle prosjekter oppstår parallelt med ny industri og teknologi. Visjonære ideer knyttet til temaene klima, økologi, utvikling og teknologi oppstår som en reaksjon på industrien som har dominert Grenland så lenge.

Kunstfestivalen Greenlightdistrict, arrangeres 11. – 14.mai. Over 80 kunstnere tar pulsen på landets største industriregion, og diskuterer temaene ny industri, bærekraft og teknologi. Festivalen byr på utstillinger, artist-talks, performance, konserter og mye mer. Festivalen er et samarbeid mellom Kunsthall Grenland, Skiens kunstforening, Spriten kunsthall, Telemark kunstsenter og Norske kunstforeninger. 

Fredag 12. mai, på kvelden, er festivalen på Herøyahuset i Porsgrunn.

KUNSTHALL GRENLAND:
Kunsthall Grenlands program er todelt, gruppeutstillingen i Kunsthallens lokaler åpner fredag 12. mai og står frem til 25. juni. Kvelden er viet et eget arrangement på Herøyahuset. 

Cecilia Westerberg og Stine Gonsholt
viser et nytt verk laget til kunstfestivalen - en animert digital collage med utgangspunkt i arkivmateriale fra Herøyas historiske utvikling. I prosjektet settes søkelyset på et Grenland i endring ved å fremheve industriøya Herøyas utvikling gjennom historien. Video collagen er basert på filmarkivmateriale fra industrien på Herøya.
Det tas utgangspunkt i gammelt og nyere arkiv materiale, som viser produksjonen fra Norsk Hydro og andre virksomheter. Videoverket vises under festivalen også på Herøyahuset (fredag kveld), som ble bygget som et velferdstilbud for Norsk Hydro sine ansatte i 1959, og har frem til i dag fungert som møtepunkt for lokalbefolkningen på Herøya. 

 

 

Adresse

Snorresgt. 1
3936 Porsgrunn

www.greenlightdistrict.no

Se også
Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Fre ( 12.05 - 12.05 )
20:00 Herøyahuset

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.