Fredrik Berberg - Chassis

Fredrik Berberg arbeider med skulptur og objekter der han undersøker forholdet mellom det fysiske og virtuelle, hvor bruk av 3d-modeleringsprogram er det sentrale verktøy i utforskningen. Gjennom en fri tilnærming skapes nye konstellasjoner, som gjengis i forskjellige materialer, med referanser til minimalisme og arkitektur. I denne prosessen dannes en estetisk dialog med 3d-programmet som søker en fysisk presentasjon av det virtuelle.

Begrensningene i dette programmet skaper et eget formspråk som grenser over i abstraksjon.Til utstillingen Chassis i Telemark Kunstsenter (TKS) har Berberg laget en ny serie til kunstsenterets lokaler i gamle Norges Bank i Skien. Her viser han 15 nye skulpturer som danner ulike strategier for å gå i dialog med virtuell modellering. Hvert arbeid problematiserer dette igjennom tre perspektiver; skulptur, pidestall og maleri.

Inspirert av Rosalinda Krauss sin tekst «skulpturen i det utvidede felt» der hun utfordrer hierarkiet mellom skulptur og pidestall, bruker Berberg pidestallen som et aktivt element i komposisjonene. Der man kan spørre seg selv om pidestallen er skulpturen eller omvendt, i det skulpturen absorberer pidestallen? 

Adresse

Liegt. 8
3717 Skien

www.telemarkkunstsenter.no

Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Tir - Søn ( 27.10 - 12.12 )
12:00 - 16:00 Telemark Kunstsenter, Skien

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.