Silya & The Sailors

Silya har på få år kapret plassen som en av Norges beste artister. Stemmen, musikaliteten og ikke minst personligheten gjør henne til den ultimate entertainer – så vant hun nå også Stjernekamp! 

Når Silya nå gjester Ibsenhuset har hun med sine "The Sailors" bestående av dyktige musikere håndplukket fra både Norge og USA.

En eventyrlig reise
Silya er født og oppvokst i Oslo, der hun sang i skolekor og spilte klassisk piano fra 8 års alderen.  Da hun var 15 år begynte hun å danse, tok senere hovedfag i moderne/jazz-dans på Statens Ballethøgskole (KHIO) og var samtidig medlem av flere streetdance-kompanier som gjorde shows for ulike scener, TV-produksjoner og artister. Etter studietiden jobbet hun som danser/sanger i musikaler som ”Cabaret”, ”Chicago” og ”West Side Story”.

Silyas første musikalske suksess var som vokalist i den vellykkede, banebrytende norske hip-pop gruppen ”Multicyde”. De var signet til Warner Music, ga ut to album og hadde tre #1 hits i Norge, og turnerte i Skandinavia og Tyskland.

Etter Multicyde ble Silya signert hos Murlyn Music Group i Stockholm som fokuserte på henne som låtskriver. Columbia Records i New York fattet interesse for Silya, og signerte henne som soloartist. I 2006 flyttet hun til New York hvor hun umiddelbart følte seg hjemme. Gjennom arbeid i USA kom Silya raskt i gang med å skrive låter med produsenter og musikere verden rundt og jobbet blant annet i New York, London, Los Angeles og Atlanta.

Live artist i USA
Silya jobbet aktivt som live artist i USA i en årrekke og spilte blant annet fast på "The Living Room" i NYC. I 2009 spilte hun inn albumet ”Peel Away” som ble utgitt gjennom plateselskapet Eusonia i 2011. ”Peel Away” er et sjelfullt og organisk album med eksperimentell instrumentering

 

 

Adresse

Lundegt. 6
3724 Skien

www.ibsenhuset.no

Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Lør ( 10.11 - 10.11 )
19:30 Ibsenhuset

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.