Hinsides isen

Øystein Wyller Odden - Hinsides isen

Øystein Wyller Odden arbeider med installasjoner og objekter, ofte i forbindelse med lyd og musikk. Arbeidene tar for seg forholdet mellom teknologi, arkitektur og mennesker, og består i forsøk på å undersøke og eksponere underliggende strukturer i dette materialet.
 

Mange av Wyller Oddens arbeider tar form av audiovisuelle komposisjoner som undersøker transeaktige sanseerfaringer ved hjelp av enkel audiovisuell stimuli. Ved å holde virkemidlene få og synlige er tanken at publikum kan ha slike sanseerfaringer, samtidig som en er klar over betingelsene for disse erfaringene.
 
Til utstillingen Hinsides isen i Telemark Kunstsenter (TKS) har Odden laget en ny komposisjon til kunstsenterets lokaler i gamle Norges Bank i Skien. Utgangspunktet for komposisjonen er strømnettets egenfrekvens. Strømmen i alle stikkontakter i Norden skifter polaritet samtidig, ca 50 ganger i sekundet. Frekvensen utgjør en hørbar tone på 50 hz, som ligger nærmest en mørk G, og den oppleves ofte med et rikt spekter av overtoner. Lyden avgis fra de fleste elektroniske innretninger og utgjør dermed en brorpart av hva vi kjenner som stillhet. På den måten er lyden også en grunntone i den elektriske sivilisasjonen, en borduntone som har ligget under den teknologiske utvikling det siste århundret.
 

Adresse

Liegt. 8
3717 Skien

www.telemarkkunstsenter.no

Powered by tellUs

Kontakt

Telefon: 35 51 98 50

Tider

Tir - Søn ( 25.01 - 18.03 )
12:00 - 16:00

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.