© Nordgarden

Lørdagscafe med Nordgarden på Lundetangen

”Changes”

En del vann har rent under broen siden Nordgarden sist ga ut et engelskspråklig studioalbum i 2012.

Men tro ikke at Hamar artisten har ligget på latsiden av den grunn. I mellomtiden har han bodd fire år på Sicilia og han har blitt far. Han har gitt ut et album på italiensk av alle ting og bare i 2014 hadde han over 140 konserter rundt omkring i Europa. Året etter ga han også ut livealbumet ”Live in Dresden”.

Det nye albumet ”Changes” derimot er et helt nytt kapittel. Nordgarden har alltid ønsket å gjøre en plate live i studio hvor bandet spiller samtidig akkurat slik som man gjorde det i gamle, gamle dager. Og det er nettopp det denne plata har blitt. Med hjelp fra en gjeng fantastiske norske musikere har han evnet å skape en drivende varm og organisk plate, som låter levende og solid tvers igjennom.

Plata ble spilt inn i Studio Paradiso i Oslo senhøstes 2016 med Christian Engfelt og Marcus Forsgren bak spakene (fra bl.a Big Bang, Jaga Jazzist mfl). I løpet av to dager ble elleve låter spilt inn live og deretter ble det arrangert for blås av Erik Johannessen, også fra Jaga Jazzist, stryk med Lise Voldsdal (Sivert Høyem) og kor fra souldamene Rikke Normann og Sisi Sumbundu (Madcon).

Albumet består av ti sanger med elementer av folk, country, soul og blues. Tidvis kan det også høres ekko fra New Orleans. To av sangene ble skrevet med legendariske Claudia Scott og to andre ble skrevet med svenske Johanna Demker. Dette å skrive sammen med andre har vært en helt ny erfaring for Nordgarden og det har vært en åpenbaring å kunne se hva det kan tilføre av variasjon, kreativitet, produktivitet og besluttsomhet.

Tekstene omhandler elementer som tapt kjærlighet, viktigheten av et godt vennskap, lengselen etter å komme seg ut av byens stress og ut til naturens fredelighet. Bluesen ”Don ́t Need Nobody” var faktisk en umiddelbar reaksjon på terroraksjonene i Paris og Beirut i 2015. Men det gjennomgående elementet er forandringen derav tittelen ”Changes”.

Nordgarden forteller:

”Kontinuerlig går vi igjennom et utall forandringer i livet som kaster oss hensynløst rundt omkring som vi ingenting var. Noen ganger kan det føles som om man står i midten av en storm og man må raskt lære seg å navigere igjennom den for så forhåpentligvis kunne klare å komme ut på andre siden som et fortsatt intakt og muligens bedre menneske.”

 

Hamar Arbeiderblad - terningkast 6: 

“Skiva «Changes» er fullspekket av flotte tekster, ekstremt god instrumental oppbygning og gir befriende, lengtende følelser og inntrykk. Changes er et råskinn av ei skive!” (LINK: http://www.h-a.no/kultur/musikk/en-fyr-med-rotter)

The Wilhelmsens - terningkast 6: 

“Så vakkert, så helvetes vakkert. Dette er et album som får deg til å føle deg som et bedre menneske, og det er virkelig noe å ta med seg.” (LINK: https://thewilhelmsens.com/feelgood-pa-hoyt-niva/)

Stavanger Aftenblad - terningkast 5: 

“Forrige album var flott. Nå har han slått seg løs, og dette er enda bedre.” (LINK: https://www.aftenbladet.no/kultur/i/Jk9RX/Terje-Nordgarden-Endring-til-det-bedre)

 

Spotify-link plata "Changes": https://open.spotify.com/album/0BVP12ND10Fli3QrCOR2lh

YouTube-link - ny video/singel Side of the Road (playlist på NRK P1 og Radio 1 I Nederland: https://youtu.be/bH67wt1CHv8

Sted Lundetangen Pub

Fri entre.

Adresse

Telemarksgt. 22
3724 Skien

www.lundetangenpub.no

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: post@lundetangenpub.no
Telefon: 35 53 22 70

Tider

Lør ( 13.01 - 13.01 )
15:00 - 18:00 Lundetangen pub

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.