Lørdagsbarn: Kouame Sereba - Shama Shama

Lyd kan lages med stemmen, med hender, føtter, trommer og selvfølgelig med alt som finnes av stilige instrumenter. Her blir du invitert med til å leke med stemmebruk, klapping og tramping. Lydkunstneren Kouame synger og forteller eventyr med hjelp av afrikanske djembe-trommer og andre rytmeinstrumenter.

Shama Shama
Dette er en forestilling med eventyr, sang og musikk fra Vest-Afrika hvor kombinasjonen av historiefortelling, nye lyder og fengende rytmer griper både barn og voksne.

Nysgjerrighet og frihet til å skape selv
Kouame Sereba starter forestillingen med å spille rolige toner på en liten kalimba. Voksne og barn sitter på gulvet og rammen for aktiv deltagelse er lagt. Scenen er i samme høyde som gulvet publikum sitter på, og det gir barn og voksne en nærhet til det som skal foregå.

Barna får frie tøyler for hvordan de vil spille på instrumentene, ingenting er riktig eller galt i musikken de lager. Det er kanskje et av de viktigste frøene som ble sådd i løpet av forestillingen, nysgjerrighet og frihet til å skape selv.

I løpet av 45 minutter har barna fått trent konsentrasjon, de har fått prøve å opptre, erfart samspill og vist respekt for hverandre da de fulgte sin jevnaldrende dirigent. De har fått øve på kroppskontroll, koordinasjon av rytmer, sang og bevegelse, og har gjennom Serebas afrikanske musikk blitt kjent med et tonespråk de kanskje ikke omgås i hverdagen. Og ikke minst, her vil både barn og voksne ha det gøy!

Like moro for alle
Sereba, opprinnelig fra Elfenbenskysten, har drevet med musikkformidling for barn i over 25 år. Selv om "Shama Shama" er tilrettelagt for barn, er den minst like underholdene for foreldrene.

Forestillingen som egner seg for barn fra 3 år og oppover, er i samarbeid med Lørdagsbarn.

Adresse

Lundegata 6
3724 Skien

www.ibsenhuset.no

Målgruppe
  • Barn
Priser NOK
PrisAntall: 1  Kapasitet: 1 
Billetter   kr 85,-    
Submitter
Kontaktperson: Monica Angell  
Telefon: 35905490  
E-post: billett@ibsenhuset.no  
Powered by tellUs

Kontakt

E-post: billett@ibsenhuset.no
Telefon: 35905490

Tider

Lør ( 18.11 - 18.11 )
14:00 - 15:00 Ibsenhuset

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.