Kjeld Stub stiller ut i Skiens Kunstforening

Kjeld Stub og Magnar Moen

Kjeld Stub og Magnar Moen stiller ut i foajeen på Ibsenhuset. 

Begge bor og arbeider i Bergen.

Kjeld Stub
Det er naturen som står i fokus i grafikken til Kjeld Stub. Men det er likevel ingen naturtro gjengivelse av bestemte landskap. I hans produksjon kan man se en utvikling mot en økende løsrivelse fra den topografisk gjenkjennelige naturen til skapelsen av en særegen verden i et abstrahert formspråk av organiske former og strukturer. En kan derfor bli fristet til å si at det her blir dannet en syntese mellom den nonfigurative verdenen og landskapsmaleriene fra hans tidligere faser. (utklipp fra boken "Kjeld Stub", 2001, Eva Furseth).
Stub’s teknikk er unik da han har opptil 40-50 trykk oppå hverandre for å lage ett bilde. Dette er så arbeidskrevende at hans trykk finnes kun i få eksemplarer.

Kjeld Stub er født i Bergen, og er utdannet ved Bergen Kunsthåndverkskole, Kunsthøgskolen i Warszawa og Trinity College of Art i London.

Magnar Moen
har tegning som hoved-uttrykk. Tegning handler om det grunnleggende ved tilværelsen; handling og sansning. Det avgjørende blir møtet med strekens hendelser på papirflaten, og å la seg påvirke av dette møtet som betydningsfulle begivenheter.

Moen tiltrekkes av kull som materiale. Kullets gjennomsiktighet, fleksibilitet og homogene farge gjør tegning til et direkte språk som krever oppmerksomhet og tilstedeværelse. Jeg vil at tegningene skal være steder åpne for subjektive tolkninger der både det lystbetonte og katastrofepregete kan ha plass.

Magnar Moen er utdannet ved Bergens Kunsthåndverkskole og Vestlandets Kunstakademi. 

Arr.: Skiens kunstforening 

Kjeld Stub stiller ut i Skiens Kunstforening
Magnar Moen stiller ut i foajeen på Ibsenhuset
Adresse

Lundegt. 6
3724 Skien

www.skienskunstforening.no

Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Man - Fre ( 11.03 - 23.04 )
09:00 - 19:00 Ibsenhusets foaje

Lør ( 11.03 - 23.04 )
12:00 - 15:00 Ibsenhusets foaje

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.