Juklerødsaken spilles på Teater Ibsen. , © Odd H. Anthonsen/Dagbladet

Juklerødsaken

Hvem er den gale? Juklerødsaken forteller den sanne historien om Arnold Juklerød som i 1971 ble tvangsinnlagt på Gaustad sykehus med diagnosen «Paranoia, kverulant type». Bakgrunnen for innleggelsen skal ifølge Juklerød og hans støttespillere ha vært at Juklerød hadde engasjert seg kraftig mot nedleggelsen av en barneskole i Kragerø.

Mens han satt innesperret ble det klart at det var ulovlig å legge ned barneskolen. Kverulanten hadde altså rett! Men Juklerød nektet å forlate Gaustad før han fikk med seg et papir der man fjernet diagnosen «uhelbredelig og alvorlig sinnslidende». Men dette fikk han ikke. Juklerød flyttet derfor inn i et telt på utsiden av Gaustad sykehus, og her ble han boende i mer enn ti år - frem til sin død - for å bevise at han ikke var gal!

Dramatiker og regissør Morten Cranner har fått tilgang til Juklerøds hittil uleste dagbøker, og forestillingen spør om det faktisk var slik at Juklerød var en moderne folkefiende. Handlet Juklerødsaken om «den lille mannen mot systemet»? Eller var det mer ved Arnold Juklerød enn offentligheten fikk vite?

Kjøp billett
Adresse

Hollenderigt. 15
3732 Skien

www.teateribsen.no

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: firmapost@teateribsen.no
Telefon: 35 90 50 50

Tider

Fre, Lør ( 10.02 - 11.02 )
19:00 Teater Ibsen

Tir - Fre ( 14.02 - 17.02 )
19:00 Teater Ibsen

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.