Irene Haslum - Songs from the Wood

Irene Haslum - Songs from the Wood

Over en lengre periode har jeg brukt mye tid på å oppsøke og gjøre meg kjent i skogen som jeg i oppveksten alltid har hatt rundt meg. Jeg har gått opp gamle stier, gått utenfor stien, på kryss og tvers og sett steder jeg aldri før har sett. Over tid har jeg opparbeidet meg en oversikt og et indre kart jeg aldri før har hatt, over denne skogen som for meg alltid har vært der men som jeg allikevel aldri har virkelig utforsket. Jo mer jeg oppdager, jo mer skjønner jeg at jeg har igjen å oppdage. Jo mer jeg utforsker, jo mer føles det som jeg blir kjent med meg selv.

Med skogen som metafor, forsøker jeg å overføre inntrykk fra skogen til mitt eget, abstraherte, kunstneriske formspråk.

Prosjektet handler om menneskets tilknytning til naturen og vår søken etter forståelse av oss selv og våre indre mentale prosesser. Det handler om forståelsen av at mennesket er natur og at alt i naturen er forbundet med hverandre. Det handler om betydningen av sakte tid og tilstedeværelse og betydningen av å følge naturens sykluser og prosesser for å være i balanse.

Jeg fascineres av å forsøke å vise det vakre i ting jeg opplever at mange kanskje ikke er oppmerksomme på, og forsøke å se sammenhenger og forbindelser, både på et ytre og indre plan.
-Irene Haslum
 

Irene Haslum arbeider hovedsakelig med skulptur og objekter i trematerialet finèr. I prosjektet Songs from the Wood har skulpturene vokst i dimensjon, og hun tar dessuten også i bruk andre teknikker som fotografi og keramikk. 

Adresse

Liegt. 8
3724 Skien

www.telemarkkunstsenter.no

Powered by tellUs

Kontakt

Telefon: 35 51 98 50

Tider

Tir - Søn ( 25.01 - 18.03 )
12:00 - 16:00 Telemark Kunstsenter

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.