Film: Loving Vincent

Spriten Kunshall i Skien har gleden av å invitere Kunsthallens venner til en eksklusiv gratis førpremiere på filmen Loving Vincent torsdag 19. april kl. 18:30. Filmen er unik i det den er den første oljemalte animasjonsfilmen i historien, og tar for seg livet til maleren Vincent van Gogh. Filmen presenteres i samarbeid mellom Medlemsforeningen Kunsthall Grenland og Filmsentret Charlie.

Det er den 29. juli 1890, og en skadet mann kommer haltende ned langs den lille franske byen Auvres. Han holder hendene over et ferskt skuddsår på magen. Mannen er Vincent Van Gogh - på den tid ukjent for verden, men i dag kjent som en av tidenes største kunstnere. Hans tragiske død er omgitt av mystikk og spekulasjoner. Hvem var det egentlig som skjøt?

Loving Vincent fanger på unikt vis Vincent Van Goghs kunstnerskap, liv og død ved å gi en stemme til hans brev og nytt liv til karakterene i hans maleri.

Loving Vincent er verdens første produksjon som er oljeanimert i sin helhet og har sysselsatt 150 ulike kunstnere som til sammen har vært med på å male og sette sammen filmens 65 000 bilder. Resultatet er en fargesprakende, fascinerende og rørende fortelling om skaperglede, lidenskap og fortvilelse. 

 

Loving Vincent
Adresse

Storgata 169
3915 Porsgrunn

www.kunsthallgrenland.no

Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Tor ( 19.04 - 19.04 )
18:30 Grenland Kunsthall - Porsgrunn

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.