© Marit Kleppe

Kong Chulalongkorn

Kong Chulalongkorn var en thailandsk konge som besøkte Brevik 28. juli 1907.  Han var konge av Siam fra 1868 til 1910 og tilhørte Chakridynastiet. Kongen avskaffet ved lov dødsstraffen, slaveriet og den etter hans mening overdrevne bukkingen. Han tilsatte et kongelig regjeringsråd, Sangharådet, og foreskrev grunnskole også for piker.

Han kom til Brevik med sin yacht og ankret opp på Trosvikbukta. Kongen og hans følge gikk i land ved Englandsbrygga. Herfra ble det en tur med hest og vogn gjennom Breviks gater og ut på Øya.
Derfra opp til Setre og videre til Dalen. Det var før cementfabrikkens tid og Dalen var en vakker bukt med fine strender.

Kongen var meget begeistret for denne idylliske byen. Været var så strålende denne dagen at han skrev hjem til Bangkok og fortalte at det var like varmt i sommer-Brevik som det var hjemme i Thailand.

I 2010 ble det av den thailandske stat satt opp en statue av ham i Brevik som takk for den oppmerksomhet Breviks befolkning hadde vist Kongen og hans land.

Adresse

3950 Brevik

Powered by tellUs

Kontakt

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.