Barn på Sandøya, © Visit Telemark

Barn på Sandøya, © Visit Telemark

Tur med barna til Sandøya

Familietur til Sandøya.

Destinasjonen Brevik/Sandøya, og den mindre øya Løvøya som er bundet sammen med Sandøya med gangbru, er et velegnet sted for deg som leter etter familievennlige turmål fordi det er lett å kombinere øyhopping med aktiviteter og opplevelser som passer barn.

Dagstur Brevik – Løvøya -  Sandøya – Brevik. 

- Sandøya, som ligger ca. 10 minutters fergetur fra Brevik, er et levende øysamfunn og fint sted for øyhopping i alle aldre. Veiene er smale og asfalterte og nesten uten biltrafikk og egner seg godt til sykling, turgåing eller trilletur med barnevogn. Sandøya er ca. 2 km² i utstrekning med mange fine turmål. Store deler av øya er skogkledd med et lett kupert terreng der stier kan følges på kryss og tvers.

- Seil med passasjerferja Løvøy fra Brevik til Løvøya. 

- Ta morgenbadet på nordre Løvøya friområde eller prøv fiskelykken i Sandøysundet.  Følg merket sti sørover i retning mot Sandøya. Prøv korte avstikkere fra hovedsti til små fjellknatter med fin utsikt. Ta deg god tid under vandring gjennom spennende flora i våtmarksområde ved Løvøysundet. Sundet ved Smellkjeften er et vakkert naturområde. Her kan du se en innholdsrik strandeng med blant annet gul frøstjerne.

- Kryss Løvøysundet på gangbru over til Sandøya. Fortsett på merket sti nordover på myk skogbunn gjennom barskog i retning mot Dikkon. Spis varmt måltid eller iskrem på Dikkon kafè. Her serveres det også gratis kaffe. 

- Bad og lek på barnevennlig strand. Dikkon campingplass har populære båtsykler til utleie. 

- Videre vandring på merket sti sørover gjennom skogen til Sandøya sentrum. Slukk tørsten eller spis middag på kombinert butikk og kafe i Sundet. 

- Lei sykkel på turistkontor, ta ettermiddagsbad på Skolestranda eller Grunntunga før retur med ferje over fjorden fra Kommunebrygga til Brevik hvor det er spennende iskrembar. Det er også kafe ( Bistro) på Sandøya Handelslag hvor man får kjøpt mat og kan sitte ute. 

Dersom føttene skulle bli såre eller du ønsker å forlenge oppholdet på Dikkon: 
Alternativ 1: Ta ferje direkte fra Dikkon for retur til Brevik.
Alternativ 2: Gå direkte fra Løvøysundet på sti og grusvei til Sandøya sentrum ved Kommunebrygga og benytt de hyggelige omgivelsene og fasilitetene du finner der før retur til Brevik.

Barn på Sandøya, © Visit Telemark
Fra stien mellom Sandøya og Dikkon
Utsikt fra stien fra Dikkon til Løvøya., © Visit Telemark
Dikkon, Sandøya, © Visit Telemark
Fin tursti fra Sandøya over til Dikkon, © Visit Telemark
Merket tursti på Sandøya, © Visit Telemark
Dikkon kafe på Sandøya
Adresse

3950 Brevik

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: info@visitgrenland.no
Telefon: + 47 35 90 55 20

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.