Et av Grenlands populære turområder, men utsikt over hele Grenland., © Titoppern

Et av Grenlands populære turområder, men utsikt over hele Grenland., © Titoppern

Vealøs

Vealøs er et av de fineste utsiktspunktene i Grenland.

Vealøs er en populær trim- og tur topp i Skien. Her kan du se helt ut til fjordene i Grenland og til langt inn i fjellheimen i Telemark.

Vealøs ligger øst i Skien kommune. Det finnes mange stier til toppen, og de vanligste utgangspunktene for turer til Vealøs er fra Skifjell, Steinsrød/Skyer, Lensmannsseter, Veimyra ved Kikut og Solvika ved Heivannet i Siljan. De fleste stiene går på sør- og vestsiden av området. Området har to topper, Østre Vealøs, 446 moh, og Vestre Vealøs som ligger 500 moh. 

​​​Det er godt skiltet fra parkeingsplassene, og det er lett og orientere seg. Det kan være en del tungt stigende partier noen steder, et parti har fått navnet "Svettelia"! Underlaget kan være noe steinete og løst, og kan muligens være noe krevende for enkelte. Ellers greie stigningsforhold videre opp mot toppen og fine jevne partier underveis. Fra parkeringsplassen fra Lensmannnseter er det ca. 3 km en vei.

På Vestre Vealøs ble det i 1969 bygget et kommunikasjonstårn. Tårnet ruver godt og er et kjennemerke i Grenland. Hver jul blir tårnet dekorert med lys som et juletre. 

Vestre Vealøs er en av 15 Ti-toppertopper. Ti-topper'n i Grenland er et populært trim- og friluftslivstilbud. Les mer: www.titoppern.no

 

Adresse

3724 Skien

Se også
Powered by tellUs

Kontakt

E-post: info@visitgrenland.no
Telefon: 35 90 55 20

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.