© Christer L Sørensen

Byvandring i Porsgrunn

Vandretur i den vakre porselensbyen Porsgrunn.

Porsgrunnselva deler byen Østsida og Vestsida. Parker gjerne bilen ved kjøpesenteret Down Town og spaser opp langs den flotte elvepromenaden. Det første en kommer til er den nye bydelen "Bratsberg Brygge", som er et nytt og spennende boområde. Her er det skapt et bryggemiljø med forretninger på fortausnivå. Fine utearealer for byens befolkning langs kanalene som er bygget inn mot Storgata. De fine skulpturene på Bratsberg Brygge er laget av Marit Bente Nordheim.

På veien videre opp kommer man til det vakre og særegne Rådhusamfiet, som ligger ned mot elva foran Porsgrunn Rådhus.
Legg merke til porselensutsmykningene i trappene. Amfiet er valgt til Porsgrunn tusenårssted.

Videre kommer en til bydelen Osebro, som er blant de best bevarte delene av Porsgrunn sentrum og er også et av byens eldste boligstrøk.
Trivelig miljø og historiske bygninger. Mange koselige steder å "droppe inn" for en kopp kaffe eller noe å spise langs elvepromenaden.

Litt lengre nord ligger Osebakken-stranda, et flott rastested hvor det er tilrettelagt for bading/soling og grilling, alt dette nesten midt i byen.

Går en Porsgrunnsbrua (ved shoppingsenteret Down Town), kommer man til "Vessia", som de innfødte sier. Ta inn til høyre med en gang en har passert brua og følg langs promenaden videre og inn til Vestregate. Følg Vestregate og Bybakken (gata) videre til Moldhaugen, som er et gammelt og sjarmerende boligområde på vestsiden av elva. Her ligger gamle hus og sjøboder som fine eksempler på 1700- og 1800-tallets byggetradisjoner.
I toppen av bakken, går trappa opp til Lysthusåsen. Stedet het før Constituitionsåsen, og her ble konstitusjonen feriet 17. maig1826.
Dagens navn kommer av at et lysthus ble satt opp ved utsiktspunktet på toppen. To kanoner står og peker over byen på det oppbygde utsiktstplatåen, som ble brukt til varsling om bort i skuter.
 

© Christer L Sørensen
Adresse

3915 Porsgrunn

www.visitporsgrunn.no

Se også
Powered by tellUs

Kontakt

E-post: info@visitgrenland.no
Telefon: 35 90 55 20

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.