Øyhopping med barn til Sandøya

Ta med barna på fine turer på øyene i Langesundsfjorden

Destinasjonen Brevik/Sandøya, og den mindre øya Løvøya som er bundet sammen med Sandøya med gangbru, er et velegnet sted for deg som leter etter familievennlige turmål fordi det er lett å kombinere øyhopping med aktiviteter og opplevelser som passer barn.

 

Dagstur Brevik – Løvøya -  Sandøya – Brevik. Familietur

Sandøya, som ligger ca. 10 minutters fergetur fra Brevik, er et levende øysamfunn og fint sted for øyhopping i alle aldre. 

Veiene er smale og asfalterte og nesten uten biltrafikk og egner seg godt til sykling, turgåing eller trilletur med barnevogn. 

Sandøya er ca. 2 km² i utstrekning med mange fine turmål. Store deler av øya er skogkledd med et lett kupert terreng der stier kan følges på kryss og tvers.

Seil med passasjerferja Løvøy fra Brevik til Løvøya. 

Ta morgenbadet på nordre Løvøya friområde eller prøv fiskelykken i Sandøysundet.  Følg merket sti sørover i retning mot Sandøya. Prøv korte avstikkere fra hovedsti til små fjellknatter med fin utsikt. Ta deg god tid under vandring gjennom spennende flora i våtmarksområde ved Løvøysundet. Sundet ved Smellkjeften er et vakkert naturområde. Her kan du se en innholdsrik strandeng med blant annet gul frøstjerne.

Kryss Løvøysundet på gangbru over til Sandøya. Fortsett på merket sti nordover på myk skogbunn gjennom barskog i retning mot Dikkon. Spis varmt måltid eller iskrem på Dikkon kafè. Her serveres det også gratis kaffe. 

Bad og lek på barnevennlig strand. Dikkon campingplass har populære båtsykler til utleie. 

Videre vandring på merket sti sørover gjennom skogen til Sandøya sentrum. Slukk tørsten eller spis middag på kombinert butikk og kafe i Sundet. 

Lei sykkel på turistkontor, ta ettermiddagsbad på Skolestranda eller Grunntunga før retur med ferje over fjorden fra Kommunebrygga til Brevik hvor det er spennende iskrembar. Det er også kafe ( Bistro) på Sandøya Handelslag hvor man får kjøpt mat og kan sitte ute. 

Dersom føttene skulle bli såre eller du ønsker å forlenge oppholdet på Dikkon: 

Alternativ 1: ta ferje direkte fra Dikkon for retur til Brevik.

Alternativ 2: gå direkte fra Løvøysundet på sti og grusvei til Sandøya sentrum ved Kommunebrygga og benytt de hyggelige omgivelsene og fasilitetene du finner der før retur til Brevik.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.