Mikaelshula

Nord for Løveidkanalen langs Telemarkskanalen ligger Mikaelshula. Det er en hule i fjellet, omkring 30 meter oppe i berget. Ved inngangen er hulen 5-6 meter høy og rommet blir større lenger innover. Hulen går ca 16 meter inn i fjelletMikaelshula er et resultat av dypforvitring av granittiske gneiser og den har blitt utvidet av mennesker senere.

Hula ble brukt som kirke i middelalderen. Mikaelshula var viet til erkeengelen Mikael, som i åpenbaringen strir sammen med sine engler mot den store draken ller ormen, som blir kastet fra himmelen ned mot jorda, der den særlig holder til i fjellhuler på høytliggende steder. I den kristne kirken ble særlig kirker bygd på fjell eller i huler viet til Mikael. (kilde: lokalhistorisk reise på Telemarkskanalen)

For å komme til Mikaelshula må man enten bruke båt og følge sti opp fra en liten brygge i Norsjø. Stien er bratt, og den øvre delen kan være glatt hvis det er vått vær. Man kan også komme til hula fra oversiden, via traktorvei og sti fra Øvre Gisholt gård. Vis forsiktighet ved nedstigningen til hula!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.