© Telemark Museum

Telemark Escape, Telemark Museum

Escape Room i Søndre Brekke gård i Brekkeparken.

Har du det som kreves for å løse gåtene som fører fram til seglet som sikrer Norge fred og redder grunnloven? Meld deg til tjeneste i Det Skjulte Selskab og finn seglet.

14. AUGUST 1814. 
På Moss jernverk sitter statsråd Niels Aall og forsøker å fremforhandle en fredsavtale med Sverige og samtidig sikre at vi får beholde den nyskrevne norske grunnloven.

PROBLEMET
Fredsavtalen er skrevet, men de svenske representantene nekter å godkjenne avtalen før Niels Aall setter sitt personlige segl på den. Problemet er at seglet, signetringen, ligger hjemme på Søndre Brekke gård i Skien, og det er uvisst hvor. Siste postrytter til Moss forlater Skien om nøyaktig 60 minutter!

VI TRENGER DEG! 
Har du det som kreves for å løse gåtene som fører fram til seglet som sikrer Norge fred og redder grunnloven? Meld deg til tjeneste i Det Skjulte Selskab og finn seglet.

BAKTEPPET
Sommeren har vært hektisk og statsråd Niels Aall har ikke rukket å være hjemom Skien siden han dro til Eidsvoll for å være med å utarbeide grunnloven. Han ble derfra sendt rett til London for å forsøke å sikre engelskmennenes støtte i kampen for vår uavhengighet, men til ingen nytte.
Hvordan havnet vi her?

La oss ta et skritt tilbake.

PÅ NAPOELONS SIDE
Napoleonskrigene har herjet Europa i årevis. Danmark-Norge forsøkte i det lengste å holde seg nøytrale i denne stormaktskonflikten, men tilslutt ble vi trukket inn i krigen på Napoleons og Frankrikes side. Dette fikk katastrofale følger for Norge. Engelskmennene blokkerte norskekysten for import av det livsviktige kornet og hungersnøden herjet landet.

HJELP FRA BRORSKAPET
Niels Aall trenger nå hjelp av Det Skjulte Brorskap for å få lukket fredsavtalen med svenskene. Representanter for Brorskapet har blitt sendt til Skien for å hente Aalls personlige signetring. Denne er selvsagt låst ned og godt sikret. Svenske spioner, lukkede møter og hemmelige avtaler er det mye av for tiden og man kan aldri helt vite hvem man skal stole på. Representantene for Brorskapet blir nødt til å bevise at de er verdige oppgaven og at de hører til blant dem som vil Norge vel.

RESIDENS FULL AV KODER
Søndre Brekke gård er en residens full av skjulte hemmeligheter, mysterier og koder. Niels Aall er ikke den typen mann som lar signetringen ligge fremme for hvem som helst. Den er nok godt skjult og kun fullverdige medlemmer av Det Skjulte Brorskap vil ha det som kreves for å finne den og være med å sikre Norges grunnlov.

Siste postrytter til Moss forlater altså Skien om nøyaktig 60 minutter! Her gjelder det å tenke snarrådig. Kampen mot klokken har startet…

Escape Room åpner igjen 14 april i 2019. Her kan du kjøpe gavekort , bookbart fra 20 januar. 

Adresse

Øvregt. 41
3715 Skien

https://www.telemarkmuseum.no/telemark-escape/

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: escape@telemark.museum.no
Telefon: 48883290

Åpningstider

Man - Søn ( 14.04 - 24.10 ) Telemark Museum, Skien

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.