© Telemark turistforening

Siljanmarka - SILJAN

I Siljan er det mange fine turområder.

Siljanmarka kan by på vakker natur med nesten ubegrensede muligheter for friluftsliv til alle årstider. Her er turløyper til både sommer- og vinterbruk, , fine bærområder, 80 gode fiskevann og elver vist på eget fiskekart.

Et flott turtips er tur til Blåfjell som er et av de mest populære turmålene i Grenland, dette er også en av toppene til Titoppern. Flott utsikt fra toppen. Fint å gå fra Solvika (Heivannet) i Siljan.

På veien nordover Siljandalen passerer en den lille grenda Grorud som ligger helt nord i kommunen. Få bor i Grorud i dag, sammenlignet med et par generasjoner siden. Terrenget omkring Grorud er ypperlig for friluftsliv til alle årstider. Innenfor de bratte liene på østsiden flater terrenget ut med lave koller og mange myrer.

Fra Grorud går det flere stier og løyper østover, bl.a. til Breidalsåsene og Breidangsmyrene med forbindelse derfra forbi Lyskotjern sørover til Årum og Kolsvanna. Man kan også prøve den gamle slepeveien fra Grorud til Årum som ble ryddet for noen år siden. Vest for Grorud møter terrenget åsene mot Luksefjell.

Adresse

3748 Siljan

www.siljan.kommune.no

Se også
Powered by tellUs

Kontakt

E-post: info@visitgrenland.no
Telefon: 35905520

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.